Friday, December 02, 2005

Turn off the Bright Lights

Η παραίτηση του διοικητή της Δ.Ε.Η μεσιέ Παλιοκρασιά (του οποίου το όνομα δε σε προϊδεάζει τόσο για ένα παλιό καλό κρασί αλλά όπως λέμε για το παλιάμπελο έτσι και το παλιόκρασο είναι σαφώς υποδεέστερης αξίας και δεν κάνει ούτε για ξύδι) συνοδεύτηκε κι από μια μικρή πτώση στα έσοδα της εταιρίας η οποία θα πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο. Ως εκ τούτου συστάθηκε μια τριμελής επιτροπή από πέντε άτομα η οποία και αποφάσισε την απαγόρευση των χριστουγεννιάτικων στολισμών για τη σεζόν 2005 ? 2006. Η απαγόρευση αυτή έχει ως σκοπό την πρόληψη της άσκοπης κατανάλωσης ρεύματος από τους ασυνείδητους πολίτες της χώρας τούτης οι οποίοι εκτός των άλλων αντιδρούν και αρνητικά σε περαιτέρω αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα κακά χάλια της εταιρίας και μάλιστα θα επέβαλλε τον υπερβολικό στολισμό κάθε σπιτιού και την αδιάλειπτη λειτουργία των φωτεινών λαμπιονιών ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μπει και τίποτα στην τσέπη, συγγνώμη στα ταμεία ήθελα να πω. Για την τήρηση του μέτρου της φωτοαπαγόρευσης θα συσταθούν ειδικές ομάδες καταστολής και πρόληψης οι οποίες θα επιθεωρούν σε 24ωρη βάση τις περιοχές ευθύνης τους με πρωταρχικό σκοπό τη σύλληψη όλων των εν δυνάμει παραβατών του νόμου. Συγκεκριμένα:

  • Απαγορεύονται αυστηρώς και δια ροπάλου τα ταχέως επαναλαμβανόμενα ανοιγοκλείσματα των διακοπτών, διότι κάτι τέτοιο μπορεί και θα θεωρηθεί ως υποκατάστατο των αντίστοιχων λαμπιονιών των οποίων τη δράση οφείλουμε να πατάξουμε.
  • Απαγορεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών τα μικρά λαμπάκια που τοποθετούνται σε διαδρόμους ή και παιδικά δωμάτια, ερυθράς συνήθως απόχρωσης. Ο περιορισμός βεβαίως αναφέρεται σε όλη τη γκάμα των χρωμάτων ακόμα και στα πιο σύγχρονα τα οποία χρησιμοποιούν λάμπες φθορίου. Η ΔΕΗ θέλοντας να δείξει γι’ άλλη μια φορά το κοινωνικό της προσωπείο θα αποστείλει ταχυδρομικά με έξοδα που επιβαρύνουν τον παραλήπτη, απλά κεριά εκκλησίας προς αντικατάστασιν των προαναφερθέντων λαμπτήρων. Η προσφορά αυτή θα οδηγήσει τους Χριστιανούς σε πιο κατανυκτικές εορτές καθώς και ο Χριστούλης μας στην Φάτνη κεριά και φεγγάρι είχε μόνο για να βλέπει. Το παραπάνω μέτρο προβλέπει απεριόριστη δωρεάν χρήση φεγγαρόφωτος.
  • Από την πέμπτη απογευματινή κι έπειτα απαγορεύεται η λειτουργία συσκευών οι οποίες διαθέτουν μικρά λαμπάκια ή ledακια τα οποία ενδέχεται ν’αναβοσβήνουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κλιματιστικό και την τηλεόραση.
  • Απαγορεύεται στους φίλους οδηγούς το παίξιμο των φώτων διότι είναι αποπροσανατολιστικός παράγοντας για τις ομάδες καταστολής. Ενθαρρύνεται η χρήση της κόρνας για τα διάφορα σινιάλα όσο αυτή δε γίνεται σε συγκεκριμένο ρυθμό.
  • Αναστέλλεται η χρήση των φωτεινών σηματοδοτών και δημιουργείται ειδικό εορταστικό τμήμα της τροχαίας το οποίο θα φροντίσει για την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
  • Αυξάνεται ο συντελεστής φορολογίας στα καταστήματα με Χριστουγεννιάτικα είδη στο 166% και όποιος συλλαμβάνεται να έχει στην κατοχή του προϊόντα από τέτοια μαγαζιά θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου.
  • Οποιοδήποτε διαμέρισμα διαπιστώνεται ως στολισμένο θα σφραγίζεται αυτόματα με τη γνωστή κίτρινη αστυνομική κορδέλα και οι παραβάτες ? ιδιοκτήτες θα τιμωρούνται αυστηρά.
  • Οποιοσδήποτε χαζεύει και το βλέμμα του μπορεί να χαρακτηριστεί ως αφηρημένο θα εξετάζεται από την ειδική επιστημονική επιτροπή έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν σκεφτόταν κάτι σχετικό με στολισμό ή όχι.

Όλοι οι παραβάτες θα οδηγούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Συντάγματος για να κάνουν ποδήλατο προς παραγωγή ενέργειας για τη φωταγώγηση του υψηλότερου δέντρου της Ευρώπης.