Thursday, December 15, 2005

Από καρδιάς

«Αγαπημένο μου περιοδικό, είμαι τακτική αναγνώστρια της στήλης, με λένε Μαρία, είμαι 29 ετών εμφανίσιμη με πολλές ατυχίες στο ενεργητικό μου και θα ήθελα να με συμβουλέψεις για το πως θα μπορέσει να λάμψει το άστρο μου τα φετινά Χριστούγεννα και ο καινούριος χρόνος να με βρει διπλή»

Η στήλη άλατος σας απαντά...

Αγαπημένη μου Μαρία μέσα από το βήμα του αναγνώστη από καρδιάς μας εκμυστηρεύθηκες μια προσωπική σου κατάσταση και θέλεις να μάθεις πως αυτή θα αλλάξει, δηλαδή πως θα πετάξεις μαύρη πέτρα πίσω σου και να κάνεις μια καινούρια αρχή τώρα στα 29 σου χρόνια, λίγο πριν διαβείς το κατώφλι των πρώτων -άντα στο λυκαυγές του νέου αιώνα που μόνο αισιοδοξία κουβαλάει για μια νέα, ωραία και γιατί όχι και μοιραία γυναίκα σαν κι εσένα. Είθισται την παραμονή του νέου έτους να διοργανώνουμε αυτό που έχει καθιερωθεί ως ρεβεγιόν παρόλο που η επίσημη ονομασία είναι «Πρόσεξε πως θα σου μπει». Εμείς θα εστιάσουμε σε αυτό το δεύτερο σκέλος έτσι ώστε να δεις κι εσύ επιτέλους χαρά κάτω από τα σκέλια σου κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο, νομίζω; Φέτος εσύ και η παρέα σου ΔΕΝ θα πάτε σε κάποιο μαγαζί για να γιορτάσετε τον ερχομό του νέου έτους αλλά ΕΣΥ θα γίνεις η πρωταγωνίστρια και θα διοργανώσεις ένα όμορφο και φιλικό σουαρέ σε δικό σου χώρο. Αν οι προδιαγραφές της οικείας σου δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις μιας τέτοιας εκδήλωσης τότε πολύ απλά θα νοικιάσεις μια σουίτα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» με θέα την πλατεία Συντάγματος έτσι ώστε να απολαύσετε το έτσι κι αλλιώς δωρεάν εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με τα εξής συγκριτικά πλεονεκτήματα:

  • Συνταρακτικές ανατροπές εκτρέπουν την ευχάριστη και φιλική πάνω απ’ όλα ατμόσφαιρα σ’ένα μπουντουάρ όπου το φιλοσοφείτε όλοι με κάθε πιθανό τρόπο κι έτσι τα δευτερόλεπτα κυλούν χωρίς να καταλάβετε ότι πλησιάζει ο νέος χρόνος. Η Ντόρα θα είναι εκεί με την αντίστροφη μέτρηση της να σας διακόψει μεν αλλά να μη χάσετε και την αλλαγή δε. Τόσο στην «φιλοσοφία στο μπουντουάρ» κατάσταση όσο και στην αλλαγή να προσέξεις πολύ το πως θα σου μπει όπως προανέφερα.
  • Η Ντόρα! Από μόνη της είναι ένα πλεονέκτημα διότι αυτόματα θ’αποκτήσεις το τυχερό της. Πατέρα το Μητσοτάκη γνωστό και ως λαγοπόδαρο, άντρα δολοφονημένο από τη 17 Νοέμβρη, δηλαδή από την οικογένεια του παπα-Τριαντάφυλλου και της κυρα-Μοσχούλας, μονοεδρική στην Ευρυτανία με το Καρπενήσι που έχει γίνει πολύ χάι τον τελευταίο καιρό και αδερφό τον Κυριάκο! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Δεν είναι ικανοί αυτοί οι λόγοι για να σε οδηγήσουν στην επιτυχία που ονειρεύεσαι; Μπλακ Τζακ! Αυτή τη χρονιά θα γίνεις το στούκι της βραδιάς! Θα αντικαταστήσεις όλα τα χρήματα με μάρκες οι οποίες θα έχουν πάνω χαραγμένη τη σιλουέτα σου. Στο τέλος της βραδιάς ο νικητής μένει μαζί σου στην σουίτα (ή το σπίτι σου) και οι υπόλοιποι παίρνουν τον πούλο. Τι πιο ωραίο από το να σου μείνει ο πιο έξυπνος παίκτης;

Μη ξεχνάμε και τον πολύ σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η βασιλόπιτα στην προσπάθεια σου αυτή. Δε θα βάλεις φλουρί μέσα αυτή τη χρονιά αλλά θα ζητήσεις στο ζαχαροπλάστη να βάλει μέσα ένα προφυλακτικό τυλιγμένο σε χρυσόχαρτο. Δε θα ήθελες να μείνει στην αγκαλιά σου ο πιο τυχερός άντρας της χρονιάς;

Μαρία μου, αν όλα αυτά αποτύχουν υπάρχει πάντα η καλή σου η Ντόρα να φροντίσει και για σένα. Φοράς ότι πιο πρόστυχο έχεις και πετάγεσαι απέναντι στην πλατεία Συντάγματος όπου το κέφι είναι αστείρευτο και εμφανίζεσαι στη σκηνή ή και πλησίον αυτής δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Ε του πούστη όλο και κάποιος θα βρεθεί για να τον πάρεις απέναντι μαζί σου στη σουίτα.

Ακολούθησε λοιπόν τις συμβουλές μου και δε θα χάσεις. Εύχομαι αυτά να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σου κι επιτέλους ο νέος χρόνος να σε βρει διπλή, ελπίζω όχι από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.