Monday, December 19, 2005

Αρρώστησε ο Ιός;

Διαβάζοντας χθες στην Ελευθεροτυπία το ένθετο του Ιού ήμουν σίγουρος πως η εκπομπή Κίτρινος Τύπος του μεσιέ Μάκη θα είχε ως «Πρώτο Θέμα» το άρθρο του Ιού που είχε να κάνει με την αφεντομουτσουνάρα του και τις κρυφές κάμερες. Όλο (ή Όλα Χ αν προτιμάτε) το δημοσιογραφικό επιτελείο του Μάκη κατέστρωσε ένα φοβερό και τρομερό ρεπορτάζ για να αποδείξει ότι ο Ιός έπεσε σε άλλη μία (όπως άφησε να εννοηθεί) γκάφα ολκής. Πήραν λοιπόν αποσπαματικά κάποιες σειρές από το δημοσίευμα κι άρχισαν να τις αντικρούουν. Μία προς μία δεν άφησαν καμία από τις παράγραφους που επέλεξαν να μην τις ξεσκίσουν. Έλα όμως που το ρεπορτάζ είχε κι άλλες παραγράφους τις οποίες κι έκαναν γαργάρα διότι δε βόλευε ρε παιδί μου, δε μπορούσαν να μπουν, θα χαλούσαν την έρευνα και θα ήταν κρίμα κάτι τέτοιο.

Παρών στο στούντιο κι ένας από τους «άμεσα» θιγόμενους ο μεσιέ Χαρδαβδέλλας ο οποίος έπρεπε να υποστηρίξει το φίλο το Μάκη, το πρώτο το παλλικάρι και όλα τα σχετικά. Τι έκανα εγώ εκείνη την ώρα; Είχα βάλει εκείνο το ντοκιμαντέρ στο Filmnet και προσπαθούσα να βρω τις διαφορές στις δύο εκπομπές. Ως γνήσιο καταναλωτικό όν που είμαι άνοιξα και μία κόκα κόλα για να πιω επειδή ως γνωστόν πάει με όλα. Πραγματικά το αναψυκτικό πήγαινε και με το Μάκη και με την τσόντα, είχα το καλαμάκι μου και δεν έβλεπα καμία διαφορά.

Και μία ιστορία από τα παλιά. Όταν είχε πρωτογίνει το σχίσμα και η Νικολούλη τράβηξε τη δική της ρότα είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους και ν’αφήνει πίσω το πρώην αφεντικό της. Είχε αποφασίσει μάλιστα η μαντάμ να αποκτήσει και μια σελίδα στο διαδίκτυο διότι ήταν πλέον φίρμα και έπρεπε να είναι πανταχού παρούσα. Είναι όμως κάτι βράδια που βαριέσαι, δε ξέρεις τι να κάνεις, όλοι οι φίλοι είναι στο σπίτι τους μέσα και βλέπουν φως στο τούνελ και γενικά η ώρα δεν περνάει. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος δεν αργεί το κακό να γίνει. Τα τα τα τζουυυυυυυυμ και η σελίδα της Νικολούλη βρίσκεται με τη φάτσα του Χαρδαβδέλλα και το ζευγάρι της χρονιάς που έχει χαθεί. Κώστας Σημίτης ? Τανσού Τσιλέρ. Και δώστου μετά τα τηλέφωνα στην εκπομπή για να γίνει η σχετική ερώτηση:
-Και ποιο είναι το site της εκπομπής;
-Εεεε, δε ξέρουμε.
Την ίδια μέρα είχαν γίνει κι άλλα ενδιαφέροντα στην εκπομπή του Κώστα Μυλωνά «τα παιδιά της νύχτας» αλλά δεν είναι της παρούσης.

Έχω κι ένα σφάχτη σήμερα...