Wednesday, September 21, 2005

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!

Σοβαρές επιφυλάξεις για την ταυτότητα του επενδυτικού σχήματος «Olympic Investors» που διεκδικεί την Ολυμπιακή εξέφρασε, με συνέντευξή του στον Flash, ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο Αλέκος Αλαβάνος επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πίσω από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές βρίσκεται η ισραηλινή Ελ άλ και επεσήμανε ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας η Ολυμπιακή δεν μπορεί να πωληθεί σε αμερικανικά και ισραηλινά συμφέροντα

Αργότερα το ίδιο βράδυ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο κύριος Αλαβάνος στον καθρέφτη του απεκάλυψε σημαντικές πτυχές της δήλωσης του αυτής, οι οποίες όμως παιρνούν απαρατήρητες με την πρώτη ματιά. Να σημειώσουμε εδώ ότι καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ακουγόταν το γνωστό σουξέ "Δε θέλω τη συμπόνια κανενός", ερμηνευμένο από τα παιδιά από την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Αλαβάνος θα κάνει guest εμφάνιση στη συναυλία που θα δώσουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο άλσος Βείκου τα εκ Πατρών ορμώμενα παιδιά.

"Δε θέλω τη συμπόνια κανενός, τον έζησα τον κόσμο και τον είδα, είν' η καρδιά μου μαύρος ουράνος που κρύβει κεραυνούς και καταιγίδαααααα.

Την ώρα που ξεχείλιζε ο πόνος, την ώρα που με πνίγει ο καημός, αυτή την ώρα θέλω να'μαι μόνος, δε θέλω τη συμπόνια κανενός, δε θέλω τη συμπόνια κανενός".

Αυτή τη στροφή είχε συνέχεια στο repeat ο κύριος Αλαβάνος και σκεφτόταν μήπως θα έπρεπε να μιμηθεί το γνωστό σούπερ-σταρ παύλα μάνατζερ παύλα κριτικό νέων καλλιτεχνών παύλα πρώην οικοδόμο μεσιέ Ηλία Ψινάκη, ο οποίος επισκέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τον επίσης σούπερ-σταρ της πλαστικής χειρουργικής κ. Φουστάνο. Άσβεστος πόθος του προέδρου του ΣΥΝ είναι μερικές επιδιορθωτικές επεμβάσεις που θα τον κάνουν ΚΑΤ' εικόνα και ΚΑΤ' ομοίωση του φανατικού θαυμαστή του μεσιέ Ουμπέρτο Έκο. Τόσο γρήγορα έτρεχε η σκέψη του κου Αλαβάνου που αποφάσισε να γίνει η επέμβαση στο ΚΑΤ, έτσι ώστε να προλάβουν τα ενδεχόμενα ατυχήματα. Δίχως να χάσει χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον κ. Φουστάνο στο κινητό του τηλέφωνο και συνοπτικά του εξήγησε το σχέδιο του. Ότι δηλαδή χρειάζεται έναν κλώνο για να πηγαίνει στη Βουλή όταν αυτός θα πρέπει να παρίσταται στις επιχειρήσεις του και ότι ο Ουμπέρτο και εχέμυθος είναι, και τα ελληνικά δεν τα ομιλεί φαρσί, και θα το κρατάει κλειστό, και θα κρατάει σημειώσεις για τη σημειολογία του κι έτσι ο ΣΥΝ θα ΣΥΝεχίσει τον άχαρο ρόλο της μαριονέτας στη Βουλή χωρίς κανένας να πάρει μυρωδιά την αλλαγή και προπαντός χωρίς ο ίδιος να χάνει το χρόνο του. Όπως ξέρουμε ο χρόνος είναι χρήμα κι όταν κάποιος χάνει χρόνο χάνει και χρήμα και αυτή η χασούρα δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο γιατί θ'αναγκαστεί να πάρει τις επιχειρήσεις του και να μετακομίσει στη Βουλγαρία. Ο κύριος Φουστάνος αφού άκουσε προσεκτικά τα παραπάνω λόγια έβγαλε έναν αναστεναγμό και είπε: "Κύριε Αλαβάνο, δεν αναλαμβάνω". Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΝ δυνάμωσε την ένταση της μουσικής που ήταν χαμηλωμένη καθ' όλη τη διάρκεια της συνομιλίας, ψέλλισε ένα ευχαριστώ πολύ, έκλεισε το τηλέφωνο, άναψε ένα τσιγάρο, έβαλε φωτιά και σε όλους τους δίσκους της Νατάσας Θεοδωρίδου ενώ έριξε και μια ζειμπεκιά κοιτάζοντας στα μάτια την αφίσα του Νίκου Κούρκουλου που είχε κρεμασμένη στον τοίχο από ανάλογη σκηνή με εξίσου γνωστό άσμα του Στράτου Διονυσίου.

Ο κύριος Αλαβάνος εξομολογήθηκε στον ίδιο του τον εαυτό και πάντα μπροστά στον καθρέφτη του μπουφέ, έπειτα από βασανιστική ερώτηση της ίδιας της συνείδησης του ότι επιθυμεί διακαώς να γίνει ο ίδιος αγοραστής της Ολυμπιακής αφού όμως εξοφληθεί πρώτα το υπέρογκο χρέος και μετά από τις απαραίτητες απολύσεις προσωπικού γιατί τόσα στόματα πως να τα θρέψεις βρε αδερφέ; Έπειτα κι από τη χθεσινή νίκη της εθνικής ομάδας μας, ο μεσιέ Αλαβάνος φοβάται αντίποινα από τους Ισραηλινούς και γι' αυτό εκφράζει φόβους και ανησυχίες για την εθνική ασφαλιστική - μεγάλη και σίγουρη. Να με συμπαθάτε, εθνική ασφάλεια ήθελα να γράψω. Επιπλέον θα πρέπει να αποκλειστούν και οι Αμερικάνοι διότι άκρως απόρρητες πληροφορίες που έχει στη διάθεση του ο κ.Αλαβάνος επιβεβαιώνουν την εμφάνιση τυφώνων, μουσώνων κι έναν όνον στην πατρίδα μας, σε περίπτωση που οι Ολυμπιακές Αερογραμμές περάσουν σε αμερικάνικα συμφέροντα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει εκδηλώσει ακόμη ενδιαφέρον για την τύχη της Ολυμπιακής και αυτό γιατί η Αθηνά Ωνάση - Ρουσέλ - Ραπουνζελ εθεάθη με κασκόλ του Παναθηναϊκού. Ως εκ τούτου κάθε διαπραγμάτευση δε μπορεί παρά να αποβεί άκαρπη.

Τέλος ο ίδιος ο Ουμπέρτο Έκο σήμερα το πρωί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Παιανία διέψευσε όλα τα σενάρια τόσο περι διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΝασπισμού όσο και περι αγοράς της Ολυμπιακής.