Sunday, September 18, 2005

Μαχιμώτατοι Οι Ισχύοντες

Τα πλήθη συρρέουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας (114 Π.Μ.), όχι προ μεσημβρίας αλλά πτέρυγα μάχης, compact wing όπως το λέμε στα εγγλέζικα. Τι γυρεύουν όλοι αυτοί εκεί; Σύμφωνα με έγκυρες και έγκαιρες (όπως ακριβώς και το δελτίο του Μέγκα Τσάνελ) πληροφορίες του ειδικού παύλα απεσταλμένου παύλα ρεπόρτερ μας μετά τον Γάμο στην Κανά, όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχε τραγουδήσει η πρό-γιαγια της ΜελίναS Κανά το σουξέ της εποχής "Να βάλω τη χλαμύδα μου και να φυσάει, μωρό μου bye (ίσως και bi)", ένα νέο θαύμα λαμβάνει χώρα τούτη τη στιγμή σ'αυτή τη χώρα. Κάθεστε; Κι εγώ, ποτέ δε γράφω όρθιος με πιάνει η μέση μου. Αρχάγγελος έκανε την εμφάνιση του και πιστοί έχουν κατακλύσει τον αεροδιάδρομο για να προλάβουν και να πάρουν την ευλογία του. Το ΚΤΕΛ Θηβών έχει ναυλώσει ειδικά λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή Θήβα - Λεβαδιά (για σουβλάκι) - Χαλκούτσι (για μπανάκι) - Τανάγρα (για το θαύμα) κι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας (προφανώς μιλάμε για κάποιο άλλο κράτος) κύριος Κάρολος Παπούλιας ο όποιος δήλωσε πως δεν του τα'χαν πει αυτά πριν κατέβει υποψήφιος. Ο πρώην ιπτάμενος και νυν υπουργός (πάλι στα σύνεφα δηλαδή) εθνικής αμύνης κύριος Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος θέλησε να πιλοτάρει ξανά μετά από 30 χρόνια και να κάνει τα γνωστά του ακροβατικά. Συνεργάτες του προσπάθησαν να το συνεφέρουν λέγοντας του πως δεν είναι στο υπουργείο για να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα και λίγη υπομονή μέχρι τη Δευτέρα δε βλάπτει. Αυτός επηρεασμένος από το θρησκευτικό κλίμα κατάνυξης θεώρησε πως αναφέρονται στη Δευτέρα Παρουσία και τότε απαίτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες απογείωσης του για να προλάβει τον κύριο στην κάθοδο και να του ψιθυρίσει δύο φωνήεντα (λέτε να ξέρει παραπάνω;) έτσι ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για τη συγχώρεση του αλλά και για να αποκαταστήσει τη σπηλιωμένη φήμη του από το γνωστό εμπάργκο που του έχουν κυρήξει από την ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα να αναφέρονται όλοι οι δημοσιογράφοι στον ακατανόμαστο κι εμείς το φιλοθεάμων κοινό να μπερδευόμαστε με ακόμη μία δικαστική διαμάχη του Γιώργου Νταλάρα με τον Τζίμη Πανούση.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως γνωστόν είναι και προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τιμούμε τη μνήμη του στις 8 Νοεμβρίου. Φέτος είδε που ο καιρός ήταν καλός είπε να μας έρθει πιο νωρίς με αποτέλεσμα ο δήμος Θεσσαλονίκης να έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου της σαιζόν 2006-2007 διότι φέτος τους έπιασαν στα πράσα οι αεροπόροι μας. Εικάζεται λοιπόν ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις για τον Τζίμη θα ξεκινήσουν στις 15 Αυγούστου ακριβώς με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρά προβλήματα με την εορτή της Παναγίας. Το μπλογκ του Αγίου Δημητρίου με πανό, αεροπλάνα και βαπόρια και τους αγίους τους παλιούς ισχυρίζονται ότι η σωστή η Παναγία είναι το Νοέμβριο που όπως όλοι γνωρίζουμε γιορτάζουν οι Μαρίες οι παρθένες, δηλαδή όλα τα κοριτσάκια από 8 χρονών και κάτω.

Σε πραγματικά στριμόκωλη θέση βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μεσιέ Χριστόδουλος ο οποίος έχει βάλει το οικονομικό του επιτελείο να υπολογίσει τα κέρδη από κάθε γιορτή έτσι ώστε να στηρίξει ανάλογα την κάθε επιχορηγούμενη πρόταση για πρόωρο εορτασμό. Κατά πόδας και η πολιτική ηγεσία του τόπου μελετά το νέο εκκλησιαστικό νομοσχέδιο για φοροαπαλλαγές στα κεράκια, νέα χαμηλότοκα δάνεια για ανέγερση ξωκλησσίων τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το όνομα διάσημου αγίου του οποίου ο περσινός ισολογισμός απέφερε κέρδη μεγαλύτερα του ΕΑΠ. Επίσης το ξωκλήσσι αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από καντίνα-σουβλακερί, πάγκους με τα απαραίτητα κασκόλ, λάβαρα και φανέλες ενώ γνωστή αλυσίδα μαυραγοριτών θα πουλάνε προνομιούχα vip εισιτήρια για μια θέση δίπλα στον άμβωνα.

Η αντιπολίτευση για άλλη μία φορά θα προβεί σε δηλώσεις δια στόματος του ταβερνιάρη-εκπρόσωπου τύπου της: "Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μεταθέτει τις ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με όραμα και στρατηγική είχε χαράξει την πορεία-ολέθρου της χώρας". Όταν ο σύντροφος Ρέππας θα του σφυρίξει κλέφτικα ότι αυτό που διάβασε ήταν το προσχέδιο λόγου για την Ολυμπιακή, θα κλείσει το μάτι τσαχπίνικα και θα βροντοφωνάξει "Πρωταπριλιά!". Ο Γιωργάκης πολύ θα ήθελε να ζητήσει την κεφαλί του επί πινάκι όμως δε θέλει να μείνει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδος ως μια νέα Σαλώμη, υπάρχει και ο Αρχάγγελος 2005 που καραδοκεί οπότε κρατάει το στόμα του (γι'άλλη μια φορά) κλειστό.

Τέλος οι τούμπες και οι αερομαχίες φέρνουν γι'άλλη μία φορά στο προσκήνιο το κλασσικό αριστούργημα "Τοπ Γκαν" με τον Τομ Κρουζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα βίντεο κλαμπ χέζονται στο τάλιρο και οι κάτοικοι στο Σχηματάρι πάνω τους από τις χαμηλές πτήσεις.