Saturday, April 29, 2006

Η φυλή των κρυψίνους - κρυψίνους

Εισαγωγή

Όπως κάθε Σάββατο έτσι και σήμερα συνεχίζουμε το αφιέρωμα που είχε ξεκινήσει πριν δύο μήνες περίπου με θέμα «Σύγχρονα Θηλαστικά - Η εξέλιξη των Ειδών». Στο επεισόδιο που θα παρακολουθήσετε η συγγραφική μας ομάδα (δηλαδή εγώ ο τσέλιγκας, η πιστή μου προβατίνα Βότσω και ο όχι και τόσο πιστός μου σκύλος Γιακουμής) καταβάλαμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το αποτέλεσμα που θα φτάσει στα χέρια σας να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ειλικρινά πρόκειται για ένα έργο ζωής και μόνο ως τέτοιο επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί.

Ιστορική Αναδρομή

Ο έντονα φιλοχριστιανικός χαρακτήρας της εκπομπής μας έφερε στην Παλαιά Διαθήκη ένα άλλο έργο ζωής και πνοής από την οποία επήγασε η ζωή και πλέον για να ζούμε εισπνέουμε και εκπνέουμε και σίγουρα θυμόμαστε όλοι ότι οι πρώτες αναπνοές ήσαν αυτές του Αδαμ και της συντρόφου του Εύα. Ναι κάνει ρίμα με το «στον πούτσο μου ανέβα» αλλά δεν το κρίνω σκόπιμο να αναλυθεί διότι θίγουμε ένα άλλο ζήτημα το οποίο θα βγάλει δύο εκπομπές από μόνο του και δε θα ήθελα να το χαραμίσω σαν θέμα. Τι έκανε λοιπόν ο Αδάμ και η Εύα; Έφαγαν το μήλο. Και αφού το χώνεψαν προσπάθησαν να το κρύψουν και από τον καλό μας Θεούλη κρύβοντας τα γεννητικά τους όργανα κατά κύριο λόγο θυμίζοντας μας ότι αφού αμάρτησες που αμάρτησες δεν είναι ανάγκη μετά να δείχνεις και τον τόπο της αμαρτίας. Οι πρωτόπλαστοι λοιπόν εμφανίζονται ιστορικά ως το πρώτο δείγμα ανθρώπων που εντάχθησαν στη φυλή των κρυψίνους - κρυψίνους.

Χαρακτηριστικά

Οι κρυψίνους - κρυψίνους υπάρχουν παντού ανάμεσα μας και ίσως δεν είναι πάντα εύκολο να τους ξεχωρίσεις. Συστηματική μελέτη και παρατήρηση όμως επιφέρει το θεμιτό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε μερικά αληθινά παραδείγματα:

Διάλογος #1

Τσέλιγκας: Θα πάτε καμια εκδρομή με τον Δ;
Κρυψίνους ? Κρυψίνους: Δεν έχουμε κανονίσει κάτι ακόμη.

(δύο ημέρες αργότερα)

Κ-Κ: Μισό λεπτό να κάνω ένα τηλεφώνημα.
Τσ.: οκ.
Κ-Κ (στο τηλέφωνο): Μα έχουμε δώσει προκαταβολή για την εκδρομή εδώ και 1.5 μήνα!

Διάλογος #2

Τσ.: Η Κ. έφυγε τόσο νωρίς επειδή δουλεύει (Πασχαλινές διακοπές όπου η Κ. για πρώτη φορά φεύγει Δευτέρα του Πάσχα για την επιστροφή στην Αθήνα);
Κ-Κ: Ναι δουλεύει.
Αδερφή Τσέλιγκα: Μα η Κ. δεν ταξιδεύει για Ισπανία;
Κ-Κ: Δε ξέρω κάτι τέτοιο (Η Κ. είναι αδερφή του μέλους των Κ-Κ και ξαδέρφη του Τσέλιγκα).
Αδ. Τσ.: Μα αφού είδα σπίτι σας το εισιτήριο!

Διάλογος #3

(Η Σ. έχει τσακωθεί πιο σοβαρά από ποτέ με τον Γ. με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν μία εβδομάδα να μιλήσουν. Η Σ μας ζητάει να πάμε σπίτι της και την Τετάρτη διότι αν δεν έχουν μιλήσει μέχρι τότε θα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αυτά έγιναν μια Κυριακή. Συνομιλία λοιπόν με αδερφή της Σ και για την ιστορία μας Κ-Κ).

Τσ. : Θα πάμε σπίτι της Σ. σήμερα;
Κ-Κ: Δε ξέρω.
Τσ. : Μιλήσανε τελικά με τον Γ;
Κ-Κ: Όχι.

Την επόμενη ημέρα έμαθα ότι είχαν συναντηθεί από τη Δευτέρα.

Αντί Διαλόγου ή Επιλόγου

Αν άλλαζα το επάγγελμα μου θα γινόμουν ψυχίατρος.