Monday, February 04, 2008

Οι δηλώσεις του Ντέμη

Με τα μπλέ γράμματα είναι οι δηλώσεις του Ντέμη, με τα άλλα η μετάφραση:

"Σήμερα ήταν σκληρό το χτύπημα. Αντίθετα με ότι συνήθως συνέβαινε η διαιτησία μας έπαιξε 50-50. Απαράδεκτες τακτικές. Δεν ξέρω γιατί στενοχωριέμαι ενώ περιμένω να γίνει αυτό. Πάντα είχα λόγο αισιοδοξίας, έλεγα εντάξει θα παίξουμε καλύτερα, αλλά άλλοι λόγοι υπήρχαν και χάναμε. Όταν υπήρχαν άλλοι λόγοι και κερδίζαμε δεν έβγαινα να κάνω δηλώσεις γιατί δεν ένιωθα ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αφού συνήθως στις νίκες μας τα λάθη είναι ανθρώπινα. Σήμερα μετά από 3,5 χρόνια ήταν σκληρό το χτύπημα που θύμισε άλλες εποχές.
Δεν μπορώ να απευθυνθώ και κάπου. Που; Στην Πολιτεία; Ανύπαρκτη. Ξέχασα βέβαια να πω ότι είναι μεγάλο καραγκιοζιλίκι που μπήκαμε στο άρθρο 44, από αυτήν την πουτάνα την πολιτεία. Δεν είναι φαινόμενο μόνο του ποδοσφαίρου. Όταν βγήκα και δήλωσα ότι δε χρωστάμε πουθενά παρά μόνο 3.000.000 ευρώ στην εφορία κανείς δε βγήκε να πει ότι οι άνθρωποι για πολύ μικρότερα χρέη χάνουν τις περιουσίες τους αλλά με 3 εκ. ευρώ δεν έχεις πρόβλημα. Με μικροποσά άλλωστε θα ασχολούμαστε. Και αφού ξόφλησα όλα τα χρέη (εκτός βεβαίως από τα 3) κανείς δεν αναρωτήθηκε που βρήκα λεφτά για να κάνω μεταγγραφές. Ο καθένας στον τομέα του το ίδιο μπάχαλο θα βλέπει παντού. Στην ΕΠΟ; Στην Σούπερ Λίγκα; Που ήμουν ένας από τους πρώτους που τη δημιουργήσαμε. Αυτό όπως καταλαβαίνετε το έκανα για να καλύψω τα νώτα μου. Η ΑΕΚ δεν είναι μια προσωπική εταιρία. Συμμετέχει και η Δέσποινα, η οποία με στηρίζει στην απόφαση μου αυτή όπως και στο Μπαρούζ που πάω και κάνω και τον Ντι Τζέι άμα έχω όρεξη. Αφορά πολύ κόσμο. Στα 3,5 χρόνια δεν πρόλαβα να αγαπήσω το ποδόσφαιρο όπως θα ήθελα. Φέτος ρίξαμε βάρος στο μεταγραφικό κομμάτι, αφήνοντας λίγο πίσω τα οικονομικά προβλήματα. Τα είπαμε πιο πριν αυτά. Ό,τι έκανα ως παίκτης κάνω και ως πρόεδρος. Δηλαδή Θέατρο. Νομίζω ότι θα έχουμε τύχη, θα νικάμε, και θα ξεπερνάμε και τις διαιτησίες και τη δικαιοσύνη. Διότι αν δεν ξεπεράσουμε τη δικαιοσύνη τότε πως θα κυκλοφορούμε ελεύθεροι με ένα χρεός 3 εκ. ευρώ;
Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ από εδώ και πέρα θα παλεύει κάθε ματς με αξιοπρέπεια και στο τέλος θα δούμε. Γίνονται και θαύματα. Κοιτάμε μια βαθμολογία, η οποία είναι «ψεύτικη». Με αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 7 πόντους μπροστά από τον Λεβαδειακό και χαίρομαι που πράγματι είμαστε μέσα στους στόχους μας. Θα ξεχαστεί κι αυτή η διαιτησία και θα ασχολούμαστε γιατί δεν μπήκε πιο νωρίς ο Παππάς ή ο Καλόν. Γκρίνια, θα φταίει ο προπονητής και ο κόσμος θα φεύγει από το γήπεδο.
Θα πρέπει να παίζουμε καλά, να έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Εμείς δεν θα πάρουμε ποτέ μέρος σε αυτό το σύστημα. Ημουν προβληματισμένος γιατί δεν είχαμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Μήπως δεν παίζαμε καλά; Εμένα μου φαίνονται λίγοι και οι 20 χιλιάδες που έρχονται φέτος αλλά τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άλλοι. Βάζουμε λεφτά τα οποία κανείς δε ξέρει που βρίσκουμε, κάνουμε μεταγραφές, θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά άλλοι είναι πιο δυνατοί σε άλλο επίπεδο. Και πάντα θα είναι όσο είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε υπερήφανοι. Οσο κάποιοι κάνουν δουλειές με τις κυβερνήσεις, δύσκολα θα αλλάξει το ποδόσφαρο. Αισθάνομαι συνυπεύθυνος σε όλο αυτό και αισθάνομαι ότι κι εγώ κοροϊδεύω τον κόσμο. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά όχι απαισιόδοξος. Ας τελειώσει η χρονιά και το πώς θα συνεχίσουμε θα το δούμε στο τέλος. Θα τα δώσουμε όλα να πάρουμε το πρωτάθλημα, όσο δύσκολο κι αν είναι".
Δεν το μετέφρασα όλο το κείμενο γιατί βαρέθηκα, χαίρομαι πάντως που παραδέχεται ότι κοροϊδεύει τον κόσμο και απορώ που σκατά είδε καλή μπάλα από την ΑΕΚ φέτος. Στον ύπνο του; Κουράγιο και το παιδί που δε θα έχει δει πρωτάθλημα απ' την ΑΕΚ θα ενηλικιωθεί όπου να'ναι.