Sunday, January 21, 2007

Τα κάνεις όλα μετά τις δύο;

Αφορμή για το παρόν ποστ στάθηκε ένα άρθρο της προηγούμενης Κυριακάτικης στο οποίο μεταξύ άλλων διαβάζει κανείς: « Προσπαθώντας λοιπόν κανείς να αποκτήσει επίγνωση της παγωμένης βίας αυτού του είδους, δηλαδή της βίας που κυριαρχεί έχοντας προσλάβει την όψη της πιο αθώας ομαλότητας, πολύ λίγο θα ωφεληθεί από άρθρα που αφορούν την κακοποίηση ανηλίκων ή τους πολέμους των συμμοριών του υποκόσμου, ενώ θα φωτιστεί αρκετά ρίχνοντας μια ματιά εκεί απ' όπου η βία είναι, φαινομενικά, αποκλεισμένη, ας πούμε στα γυναικεία έντυπα, όπου το επιβαλλόμενο πρότυπο ωθεί εκβιαστικά το υποκείμενο στο να μάχεται εξαντλητικά, σε όλα τα μέτωπα ώς την τελική πτώση. Ικανό στέλεχος επιχείρησης και ταυτοχρόνως γατούλα του σεξ, μητέρα και διανοούμενη, κοσμική και νοικοκυρά, καταδικασμένη να χοροπηδάει στο γυμναστήριο και συνάμα μελετηρή αναγνώστρια άρθρων για τη δυσλεξία, όλ' αυτά σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη απάντησης στο φοβερό ερώτημα της ταυτότητας, η γυναίκα πλήττεται από έναν κατακερματισμό απείρως πιο επώδυνο και εξευτελιστικό απ' ό,τι η βία που ασκείται επάνω της στα καθυστερημένα καθεστώτα του τρίτου κόσμου. Ρωτήστε τη γυναίκα αυτή και ενδέχεται να σας μιλήσει για μιαν βία στ' αλήθεια ανυπολόγιστη, που οι άντρες δεν υποπτευόμαστε καν.»

Πράγματι είμαστε σούπερ απαιτητικοί εμείς οι άνδρες από τη γυναίκα και για την ακρίβεια εφαρμόζουμε το αντιφατικό σύστημα. Εξηγώ. Γνωρίζεις μία γυναίκα και θες να της πετάξεις τα μάτια έξω. Οι ορμές σου χτυπάνε κόκκινο, τρία γράμματα προβάλλονται στον ουρανό σου και για καλή σου τύχη γουστάρει κι εκείνη ακριβώς το ίδιο. Μοιραία λοιπόν καταλήγετε στο κρεβάτι (ή το αυτοκίνητο, δεν έχει σημασία) και περνάτε σπέσιαλ. Γενικά όλα έχουν πάει καλά. Κανένα παράπονο από κανέναν. Το τονίζω αυτό. Προφανώς η κοπέλα είναι πουτάνα έτσι; Διότι η πλειοψηφία των ανδρών δε θα διστάσει να τη χαρακτηρίσει έτσι επειδή κι εκείνη ήθελε ότι αυτός. Σκέψεις που ακολουθούν. Φαντάσου με πόσους έχει πάει για να την πηδήξω από το πρώτο βράδυ, πόσο εύκολη είναι κι όλα αυτά τα κόλπα στο κρεβάτι μυρίζουν μακροχρόνια εκπαίδευση. Φυσικά αν η γκόμενα δεν κάτσει παραμένει πουτάνα και σνομπ.

Συνεχίζω με παράδειγμα νούμερο δύο. Θέλω ντεκολτέ για τα μάτια μου μόνο. Δε με νοιάζει τι θα κάνεις αλλά δε θα βλέπει όλος ο κόσμος τα βυζιά σου (εδώ υπάρχει ο κίνδυνος η κοπέλα να γίνει πάλι πουτάνα που αφήνει τα στήθη της εκτεθειμένα). Αυτοί οι σχεδιαστές μόδας δεν έχουν φτιάξει κανένα ένδυμα της προκοπής που να προσφέρει το λάγνο θέαμα από τη μία και συγκεκριμένη οπτική γωνία (διαφορετική κάθε φορά) που θα τα κοιτάει ο συνοδός. Αυτό με τα ρούχα παίζει γενικώς. Σου αρέσει δηλαδή να βλέπεις κοπέλες ντυμένες με διάφορα ρούχα τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσει η δικιά σου.

Σου αρέσει μπαγασάκο να λέει προστυχόλογα η άλλη στο κρεβάτι ε; Με έναν όρο όμως, μη ξεχνιόμαστε. Να της τα έχεις μάθει εσύ. Αλλιώς είπαμε είναι πουτάνα. Κυρία στο πλευρό του άντρα της, πουτάνα στο κρεβάτι. Τι σοφό ρητό ε;

Άπειρα τέτοια παραδείγματα φίλοι και φίλες που γενικά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουμε χάσει τη μπάλα. Γενικώς εννοώ και τα δύο φύλα. Πως να μη βάλεις άλλη μία μπίρα μετά;