Sunday, January 07, 2007

Η αυτοχειρία του μόνιτορ

Γράφει για το θέμα (όχι το πρώτο) ο τουκιθεμπλόμ και τα λέει σωστά. Ανάμεσα στα τόσα comments ίσως ήταν ο μόνος που έπιασε το ζήτημα από τη σωστή του βάση.

"...τουκιθεμπλόμ
Posted 7|Jan|2007 at 04:34 | Permalink
Αν και άσχετος με την τεχνολογία προσπάθησα να παρακολουθήσω τόσο την αλληλογραφία mirandolina-vrypan όσο και τα σχόλια που ακολούθησαν. Έχω καταλήξει στην άποψη ότι ο Vrypan έχει κυρίως λόγους αρχής για τους οποίους δεν δέχεται την διαγραφή ενός blog από το monitor και θεωρώ πως με έχει πείσει.
Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και εφόσον δεν προκύπτουν ζητήματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας το monitor νομιμοποιείται να κρατά στη βάση του όσα blog θέλει. Η αντίθετη άποψη θεωρώ πως ανοίγει το δρόμο για επιλεκτική χρήση και διάθεση ενός κατά τα άλλα ελεύθερου προϊόντος, κάτι το οποίο αντίκειται στη φύση του internet και της πνευματικής δημιουργίας όπως την αντιλαμβάνομαι."

Μη ξεχνάμε ότι το μόνιτορ είναι εθελοντική προσφορά και ως τέτοια στηρίζεται στον προσωπικό κόπο, χρόνο και διάθεση του δημιουργού του. Οπότε όταν απαιτούμε όλα αυτά θα πρέπει να τα αναλογιζόμαστε. Απ' την άλλη σίγουρα οποιοσδήποτε θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να βγει από το μονιτορ αλλά να μη θίγει ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας όταν αυτό δεν υφίσταται.